Botox u lečenju pojačanog znojenja i primena u estetskoj medicini

 

Botulinum toksin je često korišćen neuromodulator u terapiji brojnih ozbiljnih oboljenja praćenih mišićnim spazmom, u terapiji prekomernog znojenja dlanova, tabana I pazuha, kao I u estetske svrhe.U estetici se primenjuje u cilju ispravljanja mimičnih bora   na čelu I oko oka, I uklanjanje nekih manjih bora I nepravilnosti u drugim regijama, što doprinosi, boljem, svežijem, mladalačkom izgledu.

Jedan je od najzastuplenijih estetskih tretmana, visoke bezbednosti ako ga aplikuje edukovan lekar koji koristi registrovani visokoprečišćen preparat.

U ordinaciji Margo medica se koriste provereni sertifikovani preparati koji su dugi niz godina na tržištu I imaju visok sigurnosni profil.

Sam tretman je gotovo bezbolan, traje svega nekoliko minuta nakon čega se možete vratiti svakodnevnim aktivnostima. Nakon aplikacije Botoksa ne preporučuje se grejanje tretiranih zona jer je toksin izuzetno termolabilan pa će doći do njegove prevremene razgradne   ( izbegavati saunu, solarijum, izlaganje suncu I toploti bilo kakve vrste).Takođe  ne treba  masirirati  tretirane delove da ne bi došlo do migracije toksina u mišić koji ne želimo da tretiramo ( znači bez intenzivnog vežbanja, masaže, naglih pokreta u trajanju od nekoliko dana). Pun efekat botoksa će biti  10 dana nakon aplikacije, imaćete ispravljene bore, blistavu sjanu kožu tretiranih regija.

 

Kontarindikacije za primenu botulinum toksina:

  • trudnoća i dojenje
  • Neuromuskularna oboljenja
  • Poznata alergija na botulinum toksin

 

Botox u lečenju pojačanog znojenja i primena u estetskoj medicini
Botox u lečenju pojačanog znojenja i primena u estetskoj medicini